Tämä vuosi on jo toinen koronavuosi. Asukasyhdistys on toiminut koronarajoitusten mukaisesti ja sopeuttanut toimintaansa kunkin hetken rajoitustilanteeseen. Tässä tilanteessa asukasyhdistys ei järjestänyt uudenvuoden ilotulitusta eikä perinteisiä kevättalkoita. Sen sijaan yhdistys kannusti jäsenistöä osallistumaan kunnan siivouspäivään. Jatkossa on luontevaa ajoittaa yhdistyksen talkoot ja kunnan siivouspäivä samalle päivälle. Koronatilanteen vuoksi uimarannalle ei myöskään pystytetty lentopalloverkkoa tälle kesälle.

Tänä vuonna talvi oli luminen ja lumettoman vuoden jälkeen saatiin taas ajettua yhdistyksen tukemat hiihtoladut asukkaiden iloksi. Hiihtäjiä laduilla kävi kauden aikana runsaasti. Keväällä onnistuttiin järjestämään roskalavat asukkaiden pihojen kevättoimiin. Lavat täyttyivät molemmilla paikoilla. Yhdistys on myös hankkinut valmiudet etäkokousten ja -tilaisuuksien järjestämiseen. Näitä varten yhdistys toivoo jäsenistöä ilmoittamaan sähköpostiosoitteensa yhdistyksen verkkosivujen hakemuslomakkeen kautta tai lähettämällä viestin yhdistyksen sähköpostiosoitteeseen.

Störsvikissä on vuoden aikana tapahtunut paljon koronasta riippumatta - ehkä osittain myös sen seurauksena. Tenniskenttien osaksi on avattu ajanmukaiset padel-kentät. Hienoa työtä kenttien rakentamiseen osallistuneilta! Talojen rakentaminen on ollut toinen näkyvä asia Störsvikissä. Uusia taloja on rakennettu tai on rakenteilla siihen tahtiin, että laskemisessa ei tahdo mukana pysyä! Samoin ovat käyneet myynnissä olleet talot kaupaksi. Myös asukasyhdistyksessä kiinnostus Störsvikiin on näkynyt uusien jäsenhakemusten kautta. Hienoa nähdä alueen kiinnostavan!

Kunnan toimien osalta vuosi on ollut haastava. Uimarannan kehitystoimet ovat edenneet siuntiolaisittain – rauhallisesti. Asiaan on vaikuttanut teknisen osaston henkilöstömuutokset. Päiväkodin osalta muutosta ei ole tapahtunut eli meillä on Störsvikissä kaksi päiväkotirakennusta ilman toimintaa. Kun uudet ja myydyt talot saavat asukkaansa, niin voidaan tehdä uusi tarvekartoitus päiväkodin avaamiseksi. Störsvikin leikkipuiston uudistaminen tehdyn yleissuunnitelman mukaiseksi on osana koko kunnan leikkipuistojen kartoitusta ja kunnostamista. Tältä osin työtä riittää. Kunnan tavoite on seuraavaksi laatia suunnitelma, miten kunnostuksissa edetään.

Toinen alueella asumiseen vaikuttava julkisen rakentamisen kokonaisuus on alueen tieyhteyksien parantaminen. Tällä saralla on sekä myönteisiä että huonompia uutisia kerrottavana. Paljon puhetta, kirjoituksia ja toimintaa tuottanut Störsvikintien ja kantatien tasoliittymän parantaminen on liikahtanut eteenpäin sen osalta, että esiselvitystä on tehty. Se on jo saatu selville, että on olemassa ratkaisu, jolla kanavointi (kääntymiskaistat) voitaisiin liittymään toteuttaa. Katsotaan, milloin esiselvitys valmistuu ja mikä sen sisältö tulee olemaan. Jossain määrin yllättynyt pitänee olla, jos esiselvitys ei osoita ratkaisua tasoliittymän turvallisuuden parantamiseksi nopealla aikataululla.

Kahdelle muulle tieyhteydelle kuuluu huonompaa. Sunnanvikin eritasoliittymän rakentaminen näyttää viivästyvän, kun hanke näyttää jäävän rahoitusta ohjaavan investointiohjelman ulkopuolelle. Tarkoittaa samalla sitä, että tieyhteys Störsvikistä Sunnanvikiin viivästyy. Vastaavasti tieyhteys Pikkalanjoen yli on osa Pikkala-Marsuddenin osayleiskaavaa, joka puolestaan odottaa valitusten käsittelyä oikeudessa. Tässä vaiheessa ei ole mahdollista tarkemmin arvioida Pikkalanjoen yli menevän tieyhteyden rakentamista tai sen aikataulua.