Störsvikin uusimmat asuinkorttelit ovat varustettu valokuituyhteyksillä jo kunnallistekniikan rakennusvaiheessa. Nyt valokuituverkko laajenee aikaisemmin rakennettuihin vielä kuiduttomiin asuinkortteleihin, kun riittävä määrä kiinnostuneita tilaajia ilmoittautuu kuituverkon rakentajalle.

Störsvikin valokuituhanke on osa Karjaan Puhelimen syksyn aikana tekemää kartoitusta siuntiolaisten kiinnostuksesta kuituyhteyksiin. Störsvikissä asiasta kiinnostuneita on ilmoittautunut niin, että hankkeelle on valittu kuituedustajaksi Tommi Ratilainen.

Hankkeen etenemisestä Tommi kertoo: ”Karjaan Puhelimen valokuituprojekti Störsvikissä on edistynyt aikataulun mukaan. Olemme saaneet tilauksia tarvittavan määrän, valokuitu toteutuu ensimmäiselle alueelle suunnitelman mukaisesti eli viimeistään 31.8.2020 mennessä.

Valokuituverkon rakentamisen ensimmäinen alue - sininen

Muiden Störsvikin alueiden tilanteesta Tommi kertoo: ”Kiinnostusta on ollut myös muualla Störsvikin alueella ja olen vienyt asiaa eteenpäin (Mäntykallointie, Sienitie ja Sienikuja). Voitte käydä Karjaan Puhelimen sivuilla ilmaisemassa kiinnostuksenne, näin Karjaan Puhelin saa tietoonsa kiinnostuneiden määrän ja mahdollisesti suunnittelee teidänkin alueen kuiduttamista vuoden 2020 aikana.

Kuituverkon käytännön toteutuksesta Tommi kertoo: ”Mikäli lopullinen tilausmäärä vastaa alueen asukkaiden osoittamaa etukäteiskiinnostusta, rakennetaan alueellenne täysin uusi, nykyaikainen tietoliikenneverkko. Mikäli kuulutte jo varmistuneeseen alueeseen, voitte kertoa minulle oman kuituliittymänne tarpeen nyt, hoidamme kuitukaapelin kaivun myös tontillenne, aina talollenne saakka.

Kerron mielellään kiinnostuneille lisätietoja hankkeesta, rakennettavan valokuituverkon ominaisuuksista ja sen mukana tulevista palveluista. Minulle voi soittaa numeroon 044 744 0405 tai laittaa sähköpostia osoitteeseen tommi(at)omakuitu.fi.

Kuituverkon laajenemisen myötä Störsvikistä voi tulla ensimmäinen kattavasti valokuituverkotettu Siuntion taajama. Nykyaikainen tietoliikenneyhteys kotona on koko ajan kehittyvän ja laajenevan digitalisaation hyödyntämisen perusta.